Blogg

Skuld ,Skam & självmord

Hejsan fina läsare❤️

Idag tänker jag skriva om något som jag burit med mig sen jag var 21 år och hamnade i en ond spiral av förtvivlan och psykisk ohälsa , skuld och skam

Det var 1995 i maj när min dåvarande pojkvän tog livet av sig ..

En timme innan han gjorde det så ringde han upp mig och sa att det var mitt fel …

Han var svartsjuk för att jag skulle åka iväg på en yogafestival med en killkompis .. han var alltid så glad och positiv trots att livet inte alltid varit lätt för honom men att han mådde så fruktansvärt dåligt inom sig visste jag inte om .. Vi bodde i olika städer .. och jag såg inte hur illa det var med honom !!

Den skulden, skammen och förtvivlan jag kände önskar jag inte någon , det var den värsta tiden i mitt liv , jag blev så dålig att jag hamnade på psyket (det fanns en risk att jag skulle skada mig själv )

I perioder efter detta hände så har jag ätit antidepressiv medicin och skämts även för det …

Jag är så trött på skuld och skam! Det här är jag och en del av min historia och jag skäms inte längre men jag kan fortfarande känna sorg över att pojkvännen valde den väg han valde istället för att öppna upp sig och prata om sina känslor ( vi pratade om allt annat ) men jag har också kommit till insikt om att folk som begår självmord sällan pratar om det

Snälla ! Du som mår dåligt försök att prata med någon , det blir bättre även om det känns mörkt nu ❤️

Du som känner någon som mår dåligt , försök att finnas nära och visa att du faktiskt bryr dig ❤️

Du är den viktigaste personen i ditt liv

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *