Blogg

Meditation & Mindfulness

Hejsan vackra du <3

Genom åren har jag hört klienter säga till mig: “Det är så svårt att meditera, så efter 10 minuter ger jag upp”, “jag kan inte sluta tänka”, “hur tömmer man huvudet på tankar?”

Precis som ditt hjärta är programmerat att slå för att du ska överleva så är din hjärna designad för att tänka , det är helt galet att tro att man ska kunna tömma sitt huvud på alla tankar, det funkar inte!

Meditation handlar om att du ska öva och träna på att acceptera och kunna släppa taget (inte fastna i dem)om tankarna mer och mer för att få mer så att säga “mellanrum”.

Mindfulness läker och gör så att du blir mer avslappnad i nuet, meditation läker gammal stress och spänningar, så det är skillnad.

Jag har nu mediterat varje dag nu i över 1½ år ibland flera gånger per dag, beroende på vad som händer i mitt liv.

Jag lever mer nu än nånsin.

Jag har från början valt att meditera i “stormen” 😉 där det händer saker så att jag inte ska vara så lätt distraherad, alltså jag mediterar i vårat vardagsrum, med barn, djur och man tv och stereo.

Därför tror jag att jag har lättare att inte fastna eller störas av ljud runtomkring mig, jag får en kraftfull och härlig meditation ändå!

Men som sagt jag har dagar när det är svårare att inte fastna eller störas av min “idespruta” till hjärna!

Öva och öva är det som gäller, ju mer obalanserad du känner dig desto mer behöver du meditation!

Allt gott till dig <3

Foto taget av Whimsicalkristina

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *